Sursa de alimentare

Sfaturi pentru solutionarea problemelor care apar din cauza carcaselor si a surselor de alimentare.

schema mufa alimentare sursa atx pc

schema mufa alimentare sursa atx pc

Cea mai importanta parte a carcasei unui computer este sursa de alimentare cu energie electrica. Din nefericire, este si partea care creaza deseori probleme.
-Nu te astepta ca o sursa de alimentare de timpul ATX sa functioneze prin simpla ei introducere si apasare a butonului. Sursele de alimentare ATX sunt simplu de pornit sau de inchis din BIOS sau din placa de baza. Asadar, trebuie sa il introduci intr-o placa de baza cu un microprocesor functional. In cazul in care computerul nu porneste prin simpla apasare a butonului de pornire, nu este necesar ca sursa de alimentare sa fie defecta. Problema poate fi in schimb la memorie, placa de baza sau cardul video.

sursa de alimentare atx pc

sursa de alimentare atx pc

-Cea mai eficienta metoda de a verifica daca sursa de alimentare este cauza problemelor computerului este sa inlocuiesti acest cablu si sa observi daca problema se remediaza. Daca totul merge perfect inseamna ca acel cablu a fost sursa problemelor.

voltaj amperaj mufa de alimentare atx pc

voltaj amperaj mufa de alimentare atx pc

-Carcasele computerelor sunt construite destul de modular. Daca inca detii garantia pentru computer, nu esti nevoit sa trimiti intregul computer, ci doar componenta defecta. De exemplu, trimite doar cablul pentru alimentare cu electricitate daca doar acesta este defect.

sursa de alimentare atx

sursa de alimentare atx

-Mai mult de 70% din problemele computerelor sunt cauzate de cabluri si conexiuni. Asigura-te ca toate cablurile sunt la locul potrivit si ca sunt introduse ferm.

-Asigura-te ca ventilatorul de racire care se afla in interiorul computerului functioneaza mereu. Incearca sa verifici regulat in spatele coputerului daca acesta functioneaza. Daca este necesar curata ventilatorul. Daca simti ca temperatura carcasei computerului este ridicata, verifica daca ventilatorul functuioneaza.

sursa de alimentare

sursa de alimentare

-Inainte ca forma de fabricare ATX sa devina populara, compatibilitatea dintre cabluri si placa de baza era dificila. Dar in prezent aceasta nu mai este o problema atat de des intalnita.

-Restul computerului este cu precadere mecanic. Poti fi capabil sa gasesti o rezolvare a problemelor daca ai inclinatii spre mecanica.

componente sursa de alimentare atx

componente sursa de alimentare atx

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Reggae Music