Service laptopuri, reparatii laptop, reparatii laptop bucuresti

Laptopul nu porneste…
Metode de depanare

In acest articol va vom explica cum sa depistati si sa rezolvati problemele care fac laptopul sa nu porneasca.
Metodele de diagnoza si depanare expuse in continuare nu sunt specifice unui anumit tip de model ori brand.
In continuare vom prezenta diferite situatii care ar cauza laptopul sa nu porneasca.

Service laptopuri

Exemplul 1. Laptopul este absolut mort. (va recomandam cu caldura sa apelati la un service laptopuri)
Cand cuplati incarcatorul si apasati butonul power, nu prezinta semne de functionare. Se pare ca este mort
Ce putem face?
1. Asigurati-va ca priza este functionala si ca incarcatorul primeste curent din aceasta. Incercati alta priza.
2.Testati incarcatorul, asigurati-va ca voltajul scos de acesta este in parametri. In acest sens, puteti testa incarcatorul cu un voltmetru.
3. Daca incarcatorul este in parametri, incercati sa reconectati bateria. Scoateti bateria, asteptati 1-2 minute, reconectati bateria si conectati incarcatorul apoi incercati sa porniti laptopul.
Daca incarcatorul nu da rezultate bune la testarea cu voltmetrul, inlocuiti-l cu unul nou si testati laptopul. Recomandam cumpararea de produse de schimb originale fabricate de firma producatoare a laptopului, nu unele universale.
Se poate sa va confruntati cu situatia in care veti gasi mai multe tipuri de incarcatoare pentru modelul dumneavoastra de laptop.
Neaparat trebuie sa aveti grija ca VOLTAJUL scos de noul incarcator sa fie la fel cu cel al celui vechi. Pe de alta parte, AMPERAJUL, poate sa fie egal cu cel al celui vechi sau mai mare.

Daca cele expuse mai sus nu v-au ajutat, atunci este posibil ca laptopul sa aibe o problema la placa de baza sau la mufa de conectare a incarcatorului. Iar in acest caz trebuie dezasamblat laptopul si testata mufa in care se conecteaza incarcatorul. In cazul in care nu va descurcati puteti aplea cu incredere la un service laptopuri in localitatea dvs.

Reparatii laptopuri

Exemplul 2. Laptopul porneste si emite sunetele normale de pornire, LED-urile se aprind dar nu apare nimic pe ecran  (va recomandam cu caldura sa apelati la un service laptopuri)
In primul rand uitati-va mai atenti la ecran sub o lumina puternica, este posibil ca ecranul sa afiseze dar imaginea sa fie foarte slaba. In acest caz trebuie sa consultati sectiunea depanare iluminare fundal.
Pe de alta parte, daca ecranul nu afiseaza nicio imagine, testati laptopul cu un monitor extern (sau TV) conectat la portul VGA, DVI sau HDMI.

Puteti interschimba modurile de afisaj, intern sau extern al laptopului folosind Fn keys:
Fn si F4 apasate simultan pentru laptopurile HP
Fn si F5 pentru laptopurile Toshiba
Fn si F7 pentru laptopurile IBM
Alte laptouri pot folosi diferite combinatii de taste.

Daca monitorul extern functioneaza dar cel intern nu afieseaza nimic, problemele pot fi urmatoarele:
Conexiune slaba intre cablul video si ecran sau placa de baza. Incercati sa reconectati cablul video la ambele capte si sa verificati daca functioneaza.

Ecranul este defect. Inlocuiti-l cu unul nou.
Cablul video este defect. Inlocuiti-l cu unul nou.
Placa de baza este defecta.
Daca ambele monitoare, intern si extern, nu afiseaza nici o imagine, problema poate fi cauzata de:
Memorie (RAM) defecta.
Placa de baza defecta.

– Incercati sa reconectati modulul de memorie, se poate ca acesta sa nu faca o conexiune corespunzatoare cu slotul de pe placa de baza.
– Incercati sa curatati lamelele de contat de pe modulul de memorie.
– Incercati sa mutati modulul de memorie in alt slot al placii de baza.
– Incercati sa inlocuiti modulul de memorie cu unul nou.

Daca aveti doua module de memorie, incercati sa le scoateti pe rand, este posibil ca unul dintre ele sa se fi defectat. Incercati sa mutati modulele de memorie pe diferite slot-uri alocate acestora.

Daca mutarea memoriei si resetarea nu va ajuta, puteti incerca urmatoarele:
Deconectati bateria, hard diskul, Driveul DVD si alte componente la care aveti acces cu usurinta. Incercati sa porniti laptopul fara aceste componente, este posibil ca una dintre ele sa fie stricate si din cauza aceasta sa nu porneasca laptoul corespunzator.
De asemenea puteti incerca sa porniti laptopul cu un monitor extern in timp ce cablul video este deconectat de la placa de baza.
Daca imaginea este afisata pe monitorul extern dupa ce ati deconectat cablul video, atunci inseamna ca este ceva in neregula cu cablul. Inlocuiti cablul cu unul nou.
Daca laptopul tot nu porneste, incercati sa deconectati celelalte componente interne (cardul wireless, modem, tastatura, etc…) si testati laptopul cu un monitor extern dupa fiecare deconectarea fiecarei piese.

Ultimul pas este testarea laptopului ca un barebone system.
In aceasta imagine este prezentat ultimul nostru test. Placa de baza a fost scoasa din locul ei si am asamblat un sistem de baza barebone pe bancul de lucru.

Sistemul bare bone este compus din:
1. Placa de baza (in majoritatea cazurile are placa video on board)
2. CPU si modulul Cooler
3. Un modul de memorie functionala.
4. Placa cu butonul power (pornire)
5. Un incarcator functional.
Daca tot nu porneste atunci este defecta placa de baza ori procesorul si va recomandam cu caldura sa apelati la un service laptopuri.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Reggae Music