Service Laptop | Service laptop bucuresti

Service laptop

Cum sa diagnosticati si sa depanati un laptop care pur si simplu nu mai porneste, fara sa mergeti cu el la un service laptop.

Un laptop are mai multe faze de “pur si simplu nu mai porneste”. Problema este complexa deoarece laptopul are doua surse de alimentare: Can incarcatorul (AC) nu este prezent, curentul este folosit din bateria laptopului. Astfel va dati seama imediat ca, atunci cand nu porneste imediat, aveti o problema de alimentare.

Va vom prezenta succint cum sa diagnostocati si sa actionati in mod service pentru laptopul dumneavoastra:
– Verificati daca laptopul este bagat in priza.
Verificati daca bateria este instalata corespunzator.
Incercati sa faceti service – ul ruland pe laptop de pe sursa de curent de la retea, inlaturand bateria. Daca porneste inseamna ca bateria este defecta si trebuie sa o inlocuiti.
Daca aveti o a doua baterie, folositi-o pe aceasta.
Verificati adaptorul pentru sursa de curent a laptopului. Este adaptorul potrivit pentru laptopul dvs.? Alte unitati portabile pot avea adaptoarea care seamna cu cel al laptopului, dar daca nu au voltajul si amperajul pe care il foloseste laptopul dvs, laptopul nu va functiona (Nu ca si cum noua nu ni s-ar fi intamplat)
Voltaj si Amperaj ar suna bine pentru niste nume de trupe. Imaginati-va ca ar concerta pe aceeasi scena. S-ar potrivi de minune la “Electric Castle”.
Atunci cand ledul laptopului de power este aprins, arata ca laptopul primeste curent. Aceasta insamna ca hardware-ul laptopului detecteaza faptul ca primeste curent. Problema atunci poate sa fie undeva la hardware-ul laptopului si nu de la alimentarea cu curent.
Atunci cand laptoul are doua indicatoare led, unul pentru sursa de curent din retea si altul pentru baterie, verificati-le pe amandoua inainte sa incepeti operatiuni tip service laptop. Daca indicatorul pentru sursa de curent din retea este aprins iar cel pentru baterie este stins, atunci este o problema de la baterie, daca indicatorul pentru baterie este aprins iar cel pentru sursa din retea ramane stins, atunci adaptorul poate fi defect ori priza poate fi stricata ori se poate sa aveti o problema de conexiune intre priza, adaptor si laptop.
Daca va considerati cat de cat eficace in materie de tehnica puteti trece la service, prin testarea de hardware. De exemplu, daca laptopul are removable disk drive-uri, verificati daca sunt conectate corspunzator. Operatiunea service laptop se va face astfel: Cu laptopul stins, scoateti drive-urile si conectati-le din nou. La fel veti proceda si pentru cardurile de memorie in operatiunea de service pentru laptop, inchideti laptopul, deconectati cardurile de memorie apoi reconectatile.

Service laptop Bucuresti

– Partea hardware a unui laptop se poate strica. Partile electronice ale laptopurilor sunt acoperite de majoritatea garantiilor oferite de catre producatori. Atunci trebuie sa contactati producatorul laptopului, service – ul laptop -ului il vasuporta producatorul.
– Apasati tasta “Caps Lock”. Daca laptopul este alimentat, indicatorul luminos “Caps Lock” se va aprinde si se va stinge de fiecare data cand apasati tasta. Daca se comporta in acest fel, atunci service -ul va trebui orientat catre display-ul laptop-ului.
– Verificati setarile de luminozitate ale laptop-ului. Daca nivelul de luminozitate al laptop-ului este foarte scazut, atunci ecranul va fi intunecat, in deosebi intr-o incapere iluminata puternic ori daca ecranul este orientat direct in raza soarelui. In aceasta situatie laptop -ul nu necesita service, trebuie doar sa setati luminozitatea la maxim, astfel puteti vedea daca ecranul afiseaza.
– Conectati un monitor extern in portul pentru monitor al laptop-ului. Daca monitorul extern functioneaza, atunci problema este numai de la display-ul laptop-ului. Nu de la placa video a laptop-ului ori de la alte parti hardware din interior. Deoarece laptop-ul in sine si monitorul sunt acelasi lucru, necesitatea pentru service a monitorului sau a placii video rezulta in schimbarea de componente de baza pentru laptop. In acest caz trebuie returnat laptop-ul firmei vanzatoare pentru service.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Reggae Music