Inlocuire si montaj pentru display laptop

In articolul de astazi va voi prezenta in 6 pasi cum sa-ti inlocuiesti singur ecranul Lcd de laptop fara sa cheltui aproape 300 $ mergand la un service de calculatoare. Pe de alta parte daca nivelul dumnevoastra de experienta cu calculatoarele este mic, va sfatuim totusi sa apelati la un service de calculatoare specializat, astfel evitand alte probleme si economisind timpul dumneavoastra pretios beneficiand astfel si de o garantie.

schimbare display acer

schimbare display acer

Pasul 1 : Stabileste daca ai nevoie de un ecran nou.

Daca ti-a scapat laptopul din mana sau daca ai varsat ceva pe el si ecranul este spart, atunci raspunsul este simplu. Incercati sa conectati un monitor extern la laptop prin VGA pentru a verifica sursa problemei.
Daca lumina de fundal palpaie, se stinge dupa cateva minute, sau nu se aprinde deloc, dar se poate vedea o imagine vaga pe ecran, atunci problema dumneavoastra nu este ecranul Lcd ci invertorul, un dispozitiv mic care furnizeaza putere, vestea buna in acest caz este ca aceasta piesa poate ajunge maxima pana la 150 lei .
Daca se vad linii sau o culoare puternica pe ecran, conectati un monitor extern si treceti pe acel ecran ( daca se poate ) . Daca nu primiti nici o imagine pe ecranul extern, atunci problema e placa de baza a laptopului sau circuitul video, nu de la display. Daca ecranul extern merge bine, atunci problema dumneavoastra poate fi de la ecranul Lcd sau cablurile care il conecteaza.

Pasul 2 : Gaseste si inlocuieste suruburile de pe margine.

Inainte sa incepi, bateria si incarcatorul se scot din laptop . In general pentru acest proces, aveti nevoie de : o surubelnita dreapta, o surubelnita foarte mica tip stea sau un cutit foarte fin.
Mai intai stabiliti locasul fiecaruie surub, in general gasiti aceste suruburi sub un invelis mic de cauciuc situate pe marginea ramei care inconjoara ecranul . Folositi varful unei surubelnite sau al unui cutit pentru a trage usor de fiecare invelis de cauciuc .

Pasul 3 : Scoate rama.
In partea de jos a ecranului LCD, indepartati putin rama de ecran si trageti usor de ea, in mod normal aceasta ar trebui sa iasa usor . Odata ce ati indepartat rama de plastic, observati LCD-ul cu rama lui de metal, la majoritatea laptopurilor in partea de jos gasiti invertorul, incercati sa observati daca cablul care face legatura dintre ecran si placa de baza sau invertor este deteriorat . Daca problema nu este din cauza cablurilor, vom continua prin indepartarea capacului din spate a display-ului cu mare grije sa nu ne fi scapat un surub.

inlocuire display asus

inlocuire display asus

Pasul 4 : Gaseste componentele potrivite .

Daca ati ajuns cu bine la acest pas , puteti observa ecranul , pe spatele acestuia veti gasi o eticheta cu numarul de fabricatie si modelul , astfel veti putea gasi pe internet mai usor ecranul de schimb , un mic sfat este sa nu-l cumparati direct de la producator , din simplul motiv ca il veti achizitiona la un pret aproape dublu fata de cele second hand , ambele beneficiind de garantie.

motaj display laptop gratuit

motaj display laptop gratuit

Pasul 5 : Inlocuieste ecranul spart.

Inainte sa scoate-ti LCD spart, trebuie sa deconectam toate cablurile care il leaga de laptop. De asemenea, deconecteaza si cablu dintre LCD si invertor .
Odata ce ati scos toate cablurile, scoate-ti si suruburile care conecteaza ecranul LCD de rama de metal, apoi puteti scoate ecranul vechi. Pentru a instala ecranul cel nou, repetati procesul dar in ordine inversa.

inlocuire ecran spart

inlocuire ecran spart

Pasul 6 : Incearca laptopul.

Inainte sa ne apucam sa montam rama si suruburile ei, trebuie testat ecranul cel nou, pune-ti bateria la loc si incarcati laptopul. Daca ecranul nu merge cum trebuie, scoate-ti bateria si mai verificati o data cu atentie invertorul si cablurile . Daca te-ai asigurat ca totul este bine, pune rama la loc, inlocuieste suruburile si apasa pe invelisul de cauciuc al suruburilor .
Laptopul este acum ca si nou si va costat mult mai putin decat va asteptati.

Inlocuire invertor laptop :

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Reggae Music